Enkele praktische informatie ...

Lieve ouders,


Onze kinderen hebben de eerste stapjes in het eerste leerjaar gezet ! En wat waren we blij om alle sloebers te ontvangen in ons klasje.

Graag willen we jullie wat meer informatie verschaffen over ons eerste leerjaar.

* Agenda : Jullie kindje krijgt elke dag zijn/haar agenda mee. Dit ter informatie naar jullie toe. Graag dit elke dag ondertekenen. Ook voor de kinderen een handige manier om te zien wat zij kunnen doen. Elke dag zal er een sticker in de agenda gekleefd worden, met daarop vermeld wat de kinderen en/of jullie kunnen doen die avond na school. Ook de blog van het eerste leerjaar is steeds leuk om te bekijken, dus delen we jullie af en toe mee wanneer er iets bijkomt op de blog.

* Huistaak : Op dinsdag en donderdag zal er een huistaakje in hun huistakenmapje zitten. Kinderen die in de studie blijven zullen dit op school kunnen maken, anderen kunnen dit thuis maken. Dit om jullie ook te informeren welke leerstof jullie kinderen krijgen in het eerste leerjaar. Gelieve jullie kindje zelf hun huistaakje te laten maken. Wanneer dit niet lukt, graag erbij vermelden.

* Water drinken : Wij vinden het heel belangrijk dat onze kinderen voldoende kunnen drinken in de klas en op school. Daarom graag indien mogelijk, een waterflesje meegeven per dag. Kinderen die dit niet meehebben, kunnen steeds gebruik maken van de bekers in de klas om water te drinken. 

* Zwemmen / Turnen : Elke maandag is er zwemmen en elke vrijdag is er turnen.

* Fruitdagen : Op woensdag en vrijdag wordt er verwacht dat de kinderen fruit meenemen naar school.

* Krijtbord :  Op het krijtbord in de gang aan het eerste leerjaar, kunnen jullie zien wat jullie kindje  tijdens de week zal zien (rekenen, taal, w.o., muzische vorming). Ook belangrijke info kan daarop  staan.

Wat wij jullie nog graag willen meedelen, is dat onze deur steeds openstaat voor jullie. Willen jullie iets meedelen, iets vertellen wat op jullie maag ligt of gewoon iets vragen, wij zijn steeds beschikbaar en willen een luisterend oor voor jullie zijn. 

We wensen jullie allemaal alvast een heel prettig eerste leerjaar toe !


Juf Polyana (klastitularis) en juf Katrien (zorgleerkracht)

Reacties

Sarah zei…
We wensen jullie een super leuk nieuw schooljaar toe! Bedankt voor al jullie goede zorgen! En leuk dat er een blog is!